Wat & Waarom

over TWERK

Het onvoorspelbare voorspelbaar maken?

TWERK is het kleinste maatwerkbedrijf van Vlaanderen en wil mensen gelukkig maken. Met werk, en met chocolade. 

30 mensen met autisme produceren er de (h)eerlijkste fairtradechocolade. We werken voornamelijk B2B: voor bedrijven en organisaties maken we in groten getale sint- en paaspakketjes, als hofleverancier van de sint en de paashaas. Dat gaat vaak over veel chocolade. Héél véél chocolade.
Om de werkdruk aanvaardbaar te houden, proberen we zo goed mogelijk te voorspellen hoeveel pakjes van elke soort we kunnen produceren. Voorspelbaarheid is een van de sleutelwoorden om mensen met autisme zich goed te doen voelen. We beginnen dan ook heel vroeg met de productie van onze pakketjes, en hopen die allemaal de deur uit te krijgen.

 

de crisis, en rare gevolgen

Dit jaar hebben we al heel veel verkocht. Maar het is ons niet gelukt om de samenstelling van al die pakketjes juist in te schatten.
De crisis is daar niet vreemd aan. Om budgettaire redenen bestellen bedrijven andere pakjes dan normaal, en we zien ook heel wat grondstoffentekorten en aanvoerproblemen, zodat we niet snel of flexibel kunnen reageren.

Het resultaat: we hebben nog zo’n 75.000 sintjes en pietjes over, goed voor zo’n kleine 4.000 dozen.
Het zou zonde zijn om al die figuurtjes te moeten hersmelten. Daarom houden we een grote stockverkoop. 

Maar tegelijk willen we ook mensen blijmaken die het wat moeilijker hebben. Je kan zelf Sinterklaas spelen, door hier één of meer dozen te schenken aan het goede doel. Koop, of geef, een pak van je hart.

Geef een pak van je hart.

TWERK wil mensen gelukkig maken. Met werk, maar zeker ook met chocolade. Daarom geven we je de kans om een doos te schenken aan een goed doel. We selecteerden 2 organisaties die je volledig kan vertrouwen. Jij kiest er een uit (maar alletwee mag ook 😄) en wij bezorgen hen jouw cadeau-doos.

Broodnodig in herentals

De Dorpel

vzw De Dorpel is een ontmoetingsplaats met een gevarieerd aanbod aan activiteiten en diensten. Er is gelegenheid voor een persoonlijk gesprek, een luisterend oor en een gezellige babbel. Iedereen is er welkom ongeacht leeftijd of overtuiging.
De Dorpel wil zo mensen in armoede erkennen en groeikansen bieden, onder meer langs educatieve activiteiten en projecten; zoals vorming, scholing.
De Dorpel werkt aan de eigenwaarde van mensen in armoede zodat ze voor zichzelf leren opkomen.

Straf werk

De Voedselbank

De Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend organisme dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken vertegenwoordigt. Die 9 Voedselbanken zijn verantwoordelijk voor de logistieke herverdeling van levensmiddelen aan lokale aangesloten verenigingen. Jouw pakjes brengen we naar Antwerpen, vanwaar ze over het hele land verspreid worden.

Welkom op TWERK

Kom afhalen in onze pop-up

Tijdens de sinterklaasperiode ben je van harte welkom in onze pop-up-shop in de Collegestraat 16 in Herentals. Van donderdag 24 november tot dinsdag 6 december zijn we zelfs ook op zaterdag en zondag open.

Je kan daar dan misschien nog wat last-minutecadeautjes kopen, maar als we een tip mogen geven: reserveer je dozen al via deze site. Zo ben je er zeker van dat je krijgt wat je wil!

Parkeren kan je vlakbij, betalend op de Parking Stadspark of op het Kerkplein (gebruik dan het gratis Herentals kwartiertje), of op de Molenvest (blauwe zone). Van al die locaties is het maar even stappen naar TWERK.

Betalen kan je in onze shop met bancontact, maestro, creditcard, payconiq of cash. Of maak het je heel gemakkelijk, en betaal je bestelling hier meteen online.

Openingstijden
Maandag 09:30 - 12:30 // 13:30 - 16:00
Dinsdag 09:30 - 12:30 // 13:30 - 16:00
Woensdag 09:30 - 12:30 // 13:30 - 16:00
Donderdag 09:30 - 12:30 // 13:30 - 16:00
Vrijdag 09:30 - 12:30 // 13:30 - 16:00
Zaterdag 26/11 & 03/12 09:30 - 12:30 // 13:30 - 16:00
Zondag 27/11 & 04/12 09:30 - 12:30 // 13:30 - 16:00
Meer info nodig?

–> Bel dan naar 014 23 32 28 of 0468 10 21 21.

–> of mail verkoop@twerk.be

We proberen je dan snel te verlossen van die prangende vragen!

TWERK nog extra steunen?

We zijn altijd op zoek naar gulle gevers. 
Op onze reguliere site vind je hoe je ons extra kan steunen.
Elke bijdrage appreciëren we enorm!

Winkelwagen